Naam student: Marle Feenstra
Klas: 1a
Reflectie:
(De plaatjes zijn te vergroten door er op te klikken)
Betekenis
Vorm
Ik heb de volgende beeldaspecten gebruikt:
- Lineair perspectief waardoor diepte wordt gesuggereerd. dit heb ik gedaan door de voorwerpen die verder weg zijn steeds kleiner te maken. dit is te zien in de bomen maar ook in het bankje.
- Afsnijding, de boom die links op het schilderij staat heb ik afgesneden waardoor het lijkt alsof hij heel dicht bij staat.
Materie
Het is zichtbaar dat ik gebruik heb gemaakt van papier en plakkaat verf.
Voorafgaand aan de plakkaat verf heb ik een potlood en een gum gebruikt om een grove schets te maken. Ook heb ik gebruik gemaakt van een kwast en water om de verf op het papier te krijgen.
Ik had al ervaring met plakkaat verf, maar ik heb voor dit schilderij alleen de kleuren geel, blauw, rood, zwart en wit gebruikt, Het mengen van de kleuren was een nieuwe techniek voor mij.
Beschouwing
Ik heb me laten inspireren door de onderstaande foto's. Dit zijn foto's van verschillende parken.
Ook heb ik buiten wat blaadjes gezocht om te kijken hoe herfstblaadjes er precies uit zien, een foto van deze blaadjes heb ik ook hieronder toegevoegd.
foto 2: Robertson, N (7 januari 2015) Autumn park bench [online afbeelding] gedownload 25 september 2015, https://amazingpict.com/autumn-park-bench/
Werkwijze
Ik heb al eerder met potlood getekend en geschetst. Het was voor mij geen nieuwe uitdaging om eerst een schets te maken met potlood. Daarna heb ik met verf de grove schets overgetrokken en als laatste stap heb ik de details toegevoegd door kleur te gebruiken.
Onderzoek
Na de sfeer impressie van de foto's en de blaadjes heb ik thuis een schets en een kleur verloop gemaakt.
Tijdens het maken van het schilderij heb ik ook een paar stappen doorlopen. Als eerste heb ik met potlood mijn thuis gemaakte schets nagemaakt op het grote grijze papier, hier heb ik geen foto van.
Als tweede heb ik kleuren gemengd om warme herfst tinten te maken zo als bruin en oranje, geel en rood had ik al.
Met de warme kleuren heb ik als eerste de belangrijke details gemaakt.
Daarna heb ik met blauw en groen de achtergrond kleur gegeven. en met grijstinten het pad gemaakt.
Omdat de kleuren groen en blauw die ik gebruikt heb te licht waren leek het weer heel zomers. dit was niet de bedoeling dus ik heb het gras en de lucht nog wat donkerde gemaakt, waaruit mijn eindschilderij tevoorschijn kwam.
TOP
Ik vind het lineair perspectief van het bankje en de boompjes goed gelukt. Dit geeft veel diepte in het schilderij en ik vind het een leuk detail van het park.
Ook vind ik dat het mengen van de herfstkleuren goed zijn gelukt
TIP
Het bladerdek van de boom is niet zo goed gelukt vind ik, hier had wat meer diepte in gemogen.
Er hadden misschien ook wat meer bomen in het park gemogen, bijvoorbeeld op de achtergrond.
Ik heb bij deze beeldende opdracht een lesvoorbereiding gemaakt, ik heb GLVF 2 gebruikt omdat ik hier mee werk in mijn stage klas.
De plaatjes zijn te vergroten door er op te klikken